2017: een nieuwe ster aan het firmament. De BAS FMX 10x6 Pusher van BAS Mining Trucks is een op Volvo-techniek gebaseerd 10x6 terreinvoertuig dat wordt gepositioneerd als concurrent voor knikdumpers. De bouw van het volledige concept is gerealiseerd in samenwerking met Terberg-Techniek (as-bijplaatsing en sturing achteras) en AJK (Pusher opbouw). De vrachtwagen staat zijn mannetje in het terrein, onder andere dankzij de overmaatse Goodyear banden (650/65R25) die gemonteerd zijn op de drie aangedreven assen. De banden zijn speciaal voor de FMX 10x6 gemaakt, rekening houdend met de zware terreingewichten waar dit voertuig mee te maken zal krijgen. De voorassen hebben de in de kipperwereld bekende bandenmaat 375/90R22.5.

Met Terberg-Techniek is samengewerkt om het Volvo-chassis aan te passen voor gebruik in het terrein gecombineerd met de zware lasten. Bij Terberg is een vijfde as bijgeplaatst van het merk Sisu, de overige vier assen zijn van Volvo. De 3e en 5e as zijn bij Terberg voorzien van hydraulische sturing, wat de wendbaarheid en de bandenslijtage zeer ten goede komt. Assen 3,4 en 5 zijn tevens hydraulisch geveerd.

Het laadvermogen van deze zware jongen ligt op 55ton. De AJK pusher heeft een waterinhoud van 33,3mmaar in gebruik zullen er nog een paar kuubjes over de rand mogen kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.