De eerste van een nieuwe generatie en onofficieel de opvolger van de Terberg FM2000: de Volvo FMX 8x8 WideSpread Tridem die door Terberg-Techniek in IJsselstein gebouwd is op basis van een Volvo FMX 6x6. De Volvo is in IJsselstein voorzien van een extra gestuurde en aangedreven as van Sisu. Tevens is de achterste as verder naar achteren geplaatst en gestuurd gemaakt. De drie achterassen zijn hydropneumatisch geveerd en voorzien van waterpas regeling en werken samen om het gewicht gelijkwaardig te verdelen, het Tridem-principe. De auto heeft een totaal wettelijk GVW van 44,5ton, omdat de vooras een standaard vooras van Volvo is die maar tot 10ton belast mag worden. De auto is de foto's is de Demo-auto en is voorzien van een kipper van HYVA. De auto rijdt op het moment van fotograferen voor de firma Kolk en Zn uit De Wijk (Dr) die de auto twee dagen op proef heeft gehad.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Deze Volvo FMX 8x8 WSG van Kole Transport uit 's-Heerenhoek (Zld) (voorheen uit Kapelle en nu onderdeel van de Sagro-groep) is één van de twee eerste van dit type Volvo die in Nederland op de weg gezet is. De firma heeft ten tijde van het maken van de foto's twee van deze kippers in gebruik (2018), beide uitgerust met een geïsoleerde Ruizeveld kipper.

 


 

Een vrijwel identieke Volvo FMX 8x8 van Kole Transport, tevens bouwjaar 2018.

 


 

Mourik uit Groot-Ammers (ZH) was de tweede klant die de FMX 8x8 in gebruik mocht nemen. Mourik heeft gekozen voor een kipper-opbouw van HYVA met geïsoleerde wanden zodat de auto ook voor transport van asfalt gebruikt kan worden.

 


 

 


 

Deze Volvo FMX 8x8 WSG is van Geert Hummel Transport uit Beilen (Dr).

 


 

Een Volvo FMX 8x8 WSG van K.R. Wisman uit Steenwijkerwold (Ov).

 


 

Deze Volvo FMX 8x8 WSG is van Zandink uit Nijkerk (Gld). De auto is voorzien van een kipper van AJK.

 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.