Dikke jongens uit vervlogen tijden zo lijkt het, want de tijd dat deze GINAF G5447's veel gezien werden op de Nederlandse wegen ligt ver achter ons. Toch heeft Geert de Lange uit Emmen (Dr) nog steeds een klein vlootje van deze GINAF mastodonten rijden, deze ex-Reductum is daar een van de nieuwste van.

 

 

Hier zien we een GINAF G5447 (BF-FL-20) van Geert de Lange aan het werk in de stad Groningen. Deze GINAF is een van de jongste auto's uit het wagenpark van Geert de Lange (1996) en is als een van de weinige met dikkere banden en de daarbij horende velgen uitgerust.

 

De BF-FL-20 is qua kleur ook sterk afwijkend van de andere GINAF's van Geert de Lange, dit simpelweg omdat hij een andere eerste eigenaar heeft gehad. Deze nummer 22 heeft ook nog een broertje, nummer 23 die dezelfde rode kleur en dezelde Gijsbertsen kipperopbouw heeft.

 

Gefotografeerd op het terrein van Geert de Lange in Emmen, vijf jaar na de foto erboven. De auto wordt nog steeds gebruikt, al zijn er wel een aantal onderdelen van de auto verdwenen.

 

 

 


 

Het standaard gereedschap van Geert de Lange uit Emmen, de GINAF G5447 10x8 met een GVW van 47-ton. Deze auto, de VR-84-LH, fotografeerde ik in 2006 in de stad Groningen. 

 


 

In 2007 zette ik deze nummer 39 op de foto op het terrein van Geert de Lange in Emmen.....

 

 

.... en mits goed onderhouden kunnen deze 10x8 GINAFs een hele tijd mee, want hier zien we dezelfde auto in 2012. Deze G5447 is al sinds 1992 aan het werk en sinds 2003 eigendom van Geert de Lange.

 

 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

Toen ik in 2007 bij Geert de Lange in Emmen op bezoek was stonden er nog twee van deze GINAF F521 10x8 kippers uit de jaren '80 op het terrein. De auto's waren al niet meer in gebruik, maar stonden toch nog in redelijke staat te wachten op wat komen ging.