Een MAN TGS 10x8 van Lolkema uit Oudeschoot / Heerenveen (Fr). Eind 2019/ begin 2020 heeft Lolkema twee van deze door Wierda Voertuig Techniek (WVT) omgebouwde MAN'nen in gebruik genomen. Beide auto's zijn voorzien van een kipperopbouw van Vossebelt.

 

 

 

 

 


 

De andere van twee identieke MAN TGS 10x8 van Lolkema.

 

 

 

 

 


 

De firma Lolkema uit Oude Schoot (Fr) heeft een aardig divers wagenpark, met 2x GINAF X4446-TS (waarvan hier één op de foto), de allereerste door WVT omgebouwde auto, een MAN TGA 6x6 WideSpread en een Mercedes-Benz Actros 6x6.

 


 

Dit is een van de twee GINAF X4446-TS van Lolkema, de oudste van de twee van bouwjaar 2007. Bij deze auto is gekozen voor een kipper van Vossebelt. We zien de auto bij Frankena in Winsum (Fr).

Hier zien we dezelfde auto bij Zandhandel Feenstra in Leeuwarden. Er wordt zand geladen voor de "Haak om Leeuwarden".


 

Dit is een van twee GINAF X4446-TS (stand 1/2013) van Lolkema. Deze auto is in 2008 nieuw door Lolkema aangeschaft en is voorzien van een strakke Gijsbertsen kipper.

 

 


 

Een auto met historische waarde: de eerste door Wierda Voertuig Techniek in Joure verbouwde MAN. Deze voor Lolkema geproduceerde MAN TGA 6x6 met WideSpread en gestuurde achteras. De auto is in 2006 gebouwd en rijdt 9 jaren nog steeds, waar een hoop tijdgenoten het veld al weer hebben geruimd. De auto is voorzien van een containerinstalatie en kraan.

 

 


 

Deze Actros 6x6 van 2002 doet ook nog steeds mee. Net als alle auto's bij Lolkema rijdt ook deze met Roelofs uitgevoerde kipper al sinds fabrieksnieuw in het oranje-rood van Lolkema.

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.