Deze hele dikke MAN TGS 10x8 met Piet Ruizeveld kipper is door Martens en Van Oord uit Oosterhout aangeschaft ter vervanging van de GINAF 10x8 kippers die men eerst had.

 

 

 

 


 

De tweede van twee MAN TGS 10x8'en van MvO. De auto's zijn naar 5-assers omgebouwd bij Wierda Voertuig Techniek en worden, zoals hier te zien, veel gebruikt op grote grondwerken waar de auto's op afgesloten terrein met hoge gewichten mogen rijden (boven de 50ton).

 

 

 


 

Dit is een Martens en Van Oord - special, de GINAF HD5380-T 10x6 dumper-kipper. "HD" staat voor "Heavy-Duty" en dat is precies de omschrijving die bij deze auto hoort: op de Nederlandsche weg mag de 10x6 met een totaal gewicht van 49 ton onderweg, maar zodra de HD5380-T op eigen terrein of op de bouwplaats rijdt heeft de auto een technisch toelaatbaar gewicht van 80 ton. De auto's hebben een systeem dat bij belading ervoor zorgt dat de GINAF niet harder dan 50 km/u kan rijden, wat de duurzaamheid van o.a. de banden ten goede komt. De kuip-kipper is afkomstig van de Oostenrijkse kipperbouwer Ressenig.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

Minst spectaculair in het arsenaal van Martens en Van Oord, maar nog steeds erg indrukwekkend zijn deze GINAF X5250-TS 10x4 kippers.

 


 

 

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.