Van H.H. vd Velde uit Nieuwe Pekela (Gr) is deze Mercedes-Benz Actros 10x8 met AJK kipper. In 2015 door de firma gekocht, daarvoor eigendom geweest van Leenaerts uit het Limburgse Born.

 


 

Hier zien we de Mercedes-Benz Actros 10x8 kipper van de gebroeders Kalk uit Kolham (Gr) met een volle bak zand, net geladen bij de zandput van Roelofs in Zuidlaren (Dr).

 


 

Dezelfde 10x8 als hierboven, nu van een andere eigenaar: H.H. vd Velde uit Nieuwe Pekela (Gr).

 


 

Deze stralende Mercedes-Benz Actros 10x8 zandauto is van Van der Krogt BV uit Leidschendam (ZH). De auto zou worden vervangen door een Arocs 10x4, ongeveer twee weken nadat ik deze foto's maakte.

 


 

Een Mercedes Actros 10x8 van Oskam uit Moordrecht. Deze auto was eerder van V.d. Krogt uit Leidschendam (ZH).

 


 

Een Actros 10x8 van Cees Rasenberg uit Wagenberg (NB).

 


 

Een Actros 10x8 van Markus uit Halfweg (NH) in de kleuren van Boskalis.

 


 

 


 

Een Actros 10x8 van A.H. Breijs uit Rotterdam (tegenwoordig Boskalis).

 


 

Een redelijk unieke (1 van 3 gebouwde) Mercedes-Benz Actros 10x8 met WideSpread tandemstel. Jac Barendregt uit Rhoon (ZH) heeft deze auto in 2012 nieuw gekocht, net voordat Mercedes stopte met bouwen van deze 10x8'en.

 


 

Strak gepoetst en toch gewoon aan het werk, deze Mercedes Actros 10x8 van JayTrans uit Zoetermeer (ZH).

 


 

Van J. van Vliet uit Amsterdam is deze Mercedes-Benz Actros 10x8, bouwjaar 2013. Van Vliet beschikt over twee van deze 5-assers, zowat de laatst gebouwde van hun soort.

 


 

 


 

Een Mercedes-Benz Actros 10x8 van Hagen uit Weesp (NH).

 


 

Een Actros 10x8 van Kaspers uit Stadskanaal (Gr). De auto is eerst in dienst geweest bij G. de Bruyn uit Oudewater.

 


 

Deze 10x8 Mercedes-Benz Actros is een van een aantal in gebruik bij Cor van Schaijk uit Nistelrode (NB). De auto is volledig nieuw aangeschaft in 2011 en heeft kipperopbouw van Jansen Hydrauliek.

 


 

Een tweede van drie 10x8 Actros kippers van Cor van Schaijk.

 


 

 


 

Een Mercedes-Benz Actros 10x8 van Kuppens uit het Brabantse Budel. Kuppens heeft twee van dit type waar dit de oudste van is.

 


 

De nieuwste van de twee 10x8 Actrossen van Kuppens.

 


 

Een Actros 10x8 uit 2006 van HTO uit Hillegom (ZH).

 


 

Een Actros 10x8 van Oost uit Ouddorp (ZH).

 


 

Deze Actros 10x8 is van Gebr. de Jongh uit Botlek (ZH). Een MP2 modelcabine van bouwjaar 2005 en een geïsoleerde Ruizeveld kipper.

 


 

 


 

Uit hetzelfde jaar is deze vrijwel identieke Actros 10x8 van Gebr. de Jongh.

 


 

Deze Mercedes-Benz Actros 10x8 kipper is van T. Haan uit Scheemda (Gr). De auto is overgenomen van het nu failliete Transverko en in de de typische roze met gele kleuren van Transverko gelaten. Zeker een unieke verschijning.

 


 

Deze Mercedes-Benz Actros 10x8 kipper is ook van Haan uit Scheemda. De auto is een oude van Spaansen uit Winkel (NH).

 


 

Op de Maasvlakte (ZH) fotografeerde ik deze 10x8 Actros van Graaf Transport uit Leidschendam (ZH).

 


 

Ook van Graaf uit Leidschendam (ZH) is deze ex-Zandhaas Actros 10x8.

 


 

Ook een ex-Zandhaas auto is deze Actros 10x8 die in de nieuwe kleuren van het bedrijf is gestoken.

 


 

Sinds eind 2011 is deze Mercedes-Benz Actros 10x8 kipper mey HYVA bak eigendom van W. Trip uit 1e Exloërmond (Dr). De auto is gebouwd in 2006 en de eerste eigenaar was MNO-Vervat.

 


 

Uit het door Van Bentum Recycling uit Rotterdam overgenomen wagenpark van De Graaff uit Nieuwerkerk (ZH) stammen onder andere nog 3 in dienst zijnde Mercedes-Benz Actros 10x8'en, waarvan dit de nieuwste is (2004).

 


 

Deze MP1 Actros 10x8 van Van Bentum (ook ex-De Graaff) zal ondertussen één van de weinig nog rijdende 10x8 Actrossen van de eerste generatie zijn. Deze auto uit 2003 heeft ook nog een max wettelijk gewicht van 47ton, waarbij auto's van een jaar nieuwer 50ton mochten hebben.

 


 

Hier de derde Actros-overlever van De Graaff, nu van Van Bentum Recycling. Deze MP1 Actros 10x8 is ondertussen voorzien van goedkopere kleinere wielen wat de auto een heel ander uiterlijk geeft.

 


 

Een zeer speciale, deze 10x8 Actros van Schuit uit Middelstum (Gr). Een van de eerste (waarschijnlijk de aller eerste) Actros 10x8 die door de fabriek Widespread Gestuurd aan een klant is afgeleverd.

 


 

Naast de Widespread versie, heeft Schuit uit Middelstum ook nog deze normale Actros 10x8 in dienst. De auto is door Estepe in Heesch van een vijfde as voorzien.

 


 

Deze 10x8 Actros MP2 is van Zeinstra uit Oudekerk a/d Amstel.

 


 

Bij J. Luyt uit Berkel en Rodenrijs (ZH) rijdt deze Mercedes-Benz Actros 10x8 kipper met Ruizeveld kipper.

 


 

Gebr. vd Brand & van Oort uit Uden (NB) heeft vier van deze Mercedes-Benz Actros 10x8, allen identiek opgebouwd met een kipper van Ruizeveld.

 


 

 


 

 


 

 


 

Mercedes-Benz Actros 10x8 "nummer 79" van G. de Bruyn, een auto die eerst voor Zandhaas heeft gereden, daarna in de blauw witte kleuren van G.W. de Bruyn.

 


 

Mercedes-Benz Actros 10x8 "nummer 28" van G. de Bruyn.

 


 

 


 

 

 

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.