Eén van de eerste Tatra Phoenix 8x8 die in Nederland als wegauto in gebruik is genomen is deze demonstratie-auto van ESA Trucks Nederland, een dealerbedrijf in Noord-Nederland met vier vestigingen. De Phoenix 8x8 is volgens Nederlandse specificaties in de Tatra-fabriek in Tsjechië gebouwd, waarbij de achterassen gelijk van fabriek af gestuurd en op 1,80m van elkaar geplaatst zijn (widespread). De assen van deze vierassen zijn elk wettelijk op 11,5ton goedgekeurd waarmee de vrachtwagen een wettelijk GVW van 46ton krijgt. Met de in dit geval lichte kipper-opbouw van Gijsbertsen uit Woudenberg, onder andere door toepassing van kunststof afdekkleppen, is het leeggewicht van deze Tatra ruim 17ton en blijft er dus een laadvermogen van 29ton over.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Sinds 2019 heeft Van der Wiel uit Drachten (Fr) de beschikking over deze Tatra Phoenix 8x8 met Gijsbertsen kipper. Deze auto heeft eerst een aantal maanden dienst gedaan als Demontratie truck voor DAF- en Tatra-dealer ESA-Trucks.

 


 

Na de demo's komen de klanten auto's: deze Tatra Phoenix van Dé-Gé Transport uit Ommen (Ov) met kipper van Vossebelt was één van de eerste in bedrijfskleuren gespoten 8x8 Tatra's in 2019.

 


 

In 2019 heeft Hoogeboom uit Raalte (Ov) deze Tatra Phoenix 8x8 in gebruik genomen. Deze 4-asser is voorzien van een Trans-Com kettingsysteem en in dit geval een container-kipper van Jan Veenhuis.

 


 

Deze Tatra Phoenix 8x8 uit 2020 is van Pekkeriet uit Dalfsen (Ov). De auto is voorzien van een Vossebelt kipper.

 


 

Een Tatra Phoenix 8x8 van Remmink uit Den Ham (Ov), bouwjaar 2020. De auto is uitgevoerd met dubbellucht op de 3e as en een kipper van AJK.

 


 

Een Tatra Phoenix 8x8 van Joh. Guyt uit Katwijk a/d Rijn (ZH).

 


 

Van Jatra uit Drachten (Fr) is deze Tatra Phoenix 8x8 met dubbellucht op de 3e as.

 


 

Van Otten Infra uit het Drentse Wapse is deze Tatra Phoenix 8x8 met Vossebelt 2-zijdige kipper en kraan.

 


 

Deze Tatra Phoenix 8x8 is een Demo auto van dealerbedrijf Sent Waninge, actief in het noorden van Nederland.

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.