Ongetwijfeld de kippers met de grootste bakken hier in Nederland, deze Terberg FM2850-T van Van de Lee uit Bruchem (Gld). Vier van deze dikke jongens uit 2005 heeft Van der Lee er en ze komen oorspronkelijk allemaal van Martens en Van Oord uit Oosterhout. Vier jaar nadat ze nieuw bij MvO gekomen zijn, zijn ze door Van der Lee overgenomen.

 

 


 

Dit is een tweede FM2850-T ex-MvO. Dit is de enige van de vier (met vaste kipper) die rijdt op kleine wielen, een experiment om te kijken of er kosten mee gespaard konden worden.

 


 

Nummer 3. Van der Lee heeft, omdat ze vrijwel alleen met baggerslib rijden, speciale afdekkingen op de bovenkant van de kipper gemaakt, zodat het slib meer opgesloten zit in de bak en het tijdens het rijden niet uit de bak loopt.

 


 

Een van de laatste Terberg FL's die nog dienst doen in Nederland, deze Terberg FL1850-WDG uit 1997 van Van der Lee uit Bruchem (Gld) die hier uitgerust is met een grote slibcontainer.

 

 


 

Het jongere broertje van de FL1850-WDG, deze Terberg FM1850-T van V.d. Lee. Ook dit is een containerauto die voor het werk is uitgerust met een slibcontainer.

 


 

Deze Terberg FM2850-T is de grootste van de containerauto's van Van der Lee. Naast deze FM2850-T heeft Van der Lee nog een aantal met een vast kipper die ooit van Martens en Van Oord zijn geweest.

 

 


 

Baggeraar Van der Lee uit Bruchem heeft sinds eind 2018 twee van deze Mercedes-Benz Arocs 10x4 in gebruik genomen. De auto's zijn voorzien van een afzetbare slibbak.

 

 

 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.