W.B. vd Donk uit Vinkel (NB) rijdt sinds 2015 met deze zeer licht gebouwde Volvo FH 10x2 met aluminium kipper van Kempf / Jansen Hydrauliek. De auto weegt 16,5 ton en heeft een wettelijk laadvermogen van 32,5 ton. Twee van de vijf assen zijn hefbaar, waardoor er leeg nog meer brandstof kan worden bespaard. Een jaar later is er een tweede auto van dit type in gebruik genomen.

 

 

 

 

 


 

W.B. van der Donk & Zn is van nature een Mercedes-rijdend bedrijf. Eén van de oudere auto's die er nog voor het bedrijf rijden in 2014 is deze eerste generatie (MP1) Mercedes-Benz Actros 8x4 met HYVA kipper die in 2002 voor het eerst op de weg kwam. De 10 jaren zijn hem niet af te zien.

 

 

 


 

Deze MP2 Mercedes-Benz Actros uit 2005 zou de opvolger moeten zijn geweest van de Actros hierboven, echter ze rijden nog steeds zij-aan-zij.

 


 

W.B. van der Donk & Zn heeft twee van deze Mercedes-Benz Arocs 8x4'en in gebruik, de twee eerste exemplaren die in Nederland zijn geleverd. Beide auto's zijn identiek en hebben een slaapcabine en een asfaltkipper van HYVA / Jansen Hydrauliek.

 


 

Dit is de tweede van twee Arocs 8x4'en bij Van der Donk. 

 


 

Voor de zwaardere vrachten beschikken ze bij W.B. van der Donk over een aantal 10x4 kippers, waaronder deze Mercedes-Benz Actros 10x4 (MP2) uit 2006. De auto is door Estepe in Heesch van de middelste as voorzien en heeft HYVA kipper.

 

 


 

Dit is het jongere broertje (2010), tevens een Actros 10x4 maar dan een MP3 model.

 


 

Een uitstapje naar iets non-Mercedes: deze Volvo FH 10x4, die overigens ook door Estepe in Heesch is omgebouwd, is één van twee vrijwel identieke Zweden in het wagenpark van Van der Donk. Deze auto is in 2009 nieuw bij de firma gekomen.

 


 

Dit is de tweede van twee Volvo FH 10x4'en bij Van der Donk. Dit is de oudste van de twee, deze kwam in 2008. We zien de auto hier bij de Asfaltmolen Hoogblokland met een warme lading.

 


 

Naast een hoop typische asfaltauto's beschikken ze bij Van der Donk ook over een tweetal echte terreinauto's in de vorm van twee identieke GINAF X5450-S van bouwjaar 2006.

 

 


 

De tweede van twee X5450-S bij Van der Donk.

 

 

 

 


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.